Een warmteterugwinning systeem kan bijdragen aan een duurzame verwarming van uw woning of (bedrijfspand).

Bij Starcooling zijn we experts op het gebied van warmteterugwinning met behulp van warmtewisselaars!

 

 

Zoals de naam al doet vermoeden, brengt een warmteterugwinning systeeem warmte over van het ene medium naar het andere. Een wtw kan dus gebruikt worden om een stof af te laten koelen, als op te warmen

In het geval van verkoelen wordt de stof in contact gebracht met een kouder medium, in het geval van verwarmen is het medium warmer. In huishoudelijke situaties wordt een warmtewisselaar veelal gebruikt om warmte terug te winnen uit bijvoorbeeld een houtkachel, maar warmteterugwinning systemen worden bijvoorbeeld ook veel gebruikt in combinatie met warmtepompen en zonneboilers om warmte-overdracht tussen het opgewarmde medium en het huiswater mogelijk te maken.

 

Door een integratie met warmtepomptechniek is het mogelijk gebouwen te verwarmen tegen beduidend lagere kosten dan traditionele verwarmingstechnieken. De elektronica in een VRF systeem zorgt voor het beste rendement, zowel bij koelen als verwarmen. Sommige systemen zijn zelfs in staat de ene ruimte te koelen en tegelijkertijd de andere te verwarmen.

 

De combinatiemogelijkheden zijn vrijwel oneindig, waardoor u totale beheersing heeft over het heersende klimaat binnen de gestelde ruimte. Door toepassing van inverter-technologie wordt rekening gehouden met alle interne en externe factoren, zoals warmte afkomstig van binnentredend zonlicht, apparatuur, verlichting en lichaamswarmte, waardoor het systeem nooit meer zal koelen of verwarmen dan noodzakelijk is. Bovendien zorgt het systeem voor een gezonde atmosfeer en een optimaal leef- en werkklimaat.

 

 

De WTW ventilatie unit van Star Cooling haalt energie uit de afgezogen lucht van de ruimte. Deze energie wordt overgedragen aan de lucht die de ruimte wordt ingevoerd.

 

De afgezogen lucht passeert de kern van de WTW-unit, namelijk de diamantvormige cellulose warmtewisselaar, en geeft warmte en vocht af aan dit element. Via de andere zijde passeert de verse buitenlucht. Deze neemt vervolgens de warmte en het vocht op uit het cellulose element. Om de warmteterugwinning systeem zo efficiënt mogelijk te laten werken, staan de luchtstromen in tegenstroom.

 

Op deze wijze is tot wel 80% van de energie terug te winnen. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee, goed voor u!

 

 

 

  • Uitwisseling van warmte en vocht
  • Energie-efficient en milieubewust ventileren
  • Voorzien van een cellulose warmtewisselaar
  • Geen elektrische voorverwarming noodzakelijk
  • Geen condensafvoer benodigd

 

 

 

Bij Star Cooling bent u niet alleen aan het juiste adres voor de aanschaf van warmteterugwinning systemen. Ook voor het onderhoud van de wtw systemen zijn wij de partner die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar staat.

 

De wtw systeem is een prachtig stukje techniek. De techniek ontwikkelt gestaag door. Dat is mooi, maar u wilt natuurlijk wel dat het systeem ook in de toekomst voor u blijft werken. Daarom is Star Cooling er. Voor de aanschaf van warmteterugwinning systemen. Maar zeker ook voor het optimaal functioneren van de systemen! .

 

Naast een breed scala aan warmteterugwinning systemen voor de particuliere en zakelijke markt, levert Starcooling klimaatbeheersing op maat voor commercieel vastgoed, winkelbedrijven, utiliteitsbouw, zorginstellingen, woningen en scheepvaart.

 

Graag gaan we de dialoog met u aan en onderzoeken de mogelijkheden bij u thuis, op kantoor of iedere andere plek waar u graag de baas wilt zijn over het klimaat.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een warmteterugwinning systeem die past bij uw situatie.

 

 

Vrijblijvend offerte aanvragen