U bent op zoek naar een geschikt alternatief voor de traditionele CV ketel en bent uitgekomen bij warmtepomp techniek? Bij Starcooling zijn we experts op het gebied van koelen en verwarmen door middel van warmtepomp technieken.

 

 

Een normaal verwarmingssysteem zoals een CV-ketel produceert vanuit ca. 1 kW toegevoerde energie (brandstof) ca. 1 kW effectieve energie (verwarmingsvermogen). Een warmtepomp maakt het mogelijk om vanuit ca. 1 kW elektrische energie ca. 4 kW verwarmingsvermogen te produceren. Deze prestatie wordt uitgedrukt in de C.O.P. (Coefficient of Performance). De C.O.P. wordt bepaald door het nuttige vermogen (verwarmingsvermogen) te delen door het opgenomen vermogen (elektrische energie). In dit geval is de C.O.P. dus 4.0. Hoe hoger de C.O.P. hoe energiezuiniger de installatie.

Het hart van de buitenunit is een inverter gestuurde scroll compressor welke energie uit de buitenlucht kan omzetten naar hoogwaardig verwarmingsvermogen. De inverterregeling is een capaciteitsregeling die ervoor zorgt dat de compressor elk moment de capaciteit kan aanpassen aan de gewenste verwarmingsvraag. Een inverter geregelde compressor verlaagt het energieverbruik en verhoogt het comfort en de levensduur van het systeem.

 

Duurzame warmte met het Mitsubishi warmtepomp systeem.

Doordat het Ecodan concept gebaseerd is op warmtepomp technologie is deze ook in staat om te koelen. Een warmtepomp is in principe gelijk aan de techniek die we kennen van een koelkast; het haalt de warmte energie

uit een ruimte en pompt deze naar een andere ruimte bij het Ecodan concept wordt warmte energie van buiten

de boiler in gepompt om het water op te warmen.

 

 

Lees meer over Ecodan