Een vaste airconditioning bestaat uit een binnen- en een buitendeel die door leidingen met elkaar verbonden zijn. Het binnendeel zuigt lucht aan die middels een filter gelijktijdig gereinigd wordt. Het koudemiddel neemt de warmte in de ruimte over en wordt naar het buitendeel geleid waar de warmte aan de buitenlucht wordt afgegeven. Na afkoeling wordt de gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte in geblazen. Dit proces kan ook omgedraaid worden waardoor een airconditioning op een hele efficiënte en energiezuinige manier ook kan verwarmen. Naar gelang uw wensen kan het systeem koelen, verwarmen, ventileren, de luchtvochtigheid regelen en de lucht zuiveren.

 

 

Een airco bestaat uit een binnen- en een buitenunit die onderling zijn verbonden door dunne koelleidingen. De binnenunit van het airconditioning systeem zorgt voor circulatie van de lucht en neemt overtollige warmte op. De buitenunit van de airco geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Bij dit proces wordt bovendien vocht onttrokken. Dit zorgt voor een verkoelend effect.

Naast de traditionele airconditioning systemen die alleen koelen, zijn er ook airco's die koelen en verwarmen. Drie uitvoeringen zijn mogelijk:

 

1. Airconditioning met warmtepomp

Vrijwel alle Starcooling airco's zijn ook leverbaar in een zogenaamde warmtepomp uitvoering die niet alleen kan koelen, maar ook de mogelijkheid heeft tot verwarmen. De koelcyclus wordt bij verwarmen omgedraaid. Er wordt dan warmte onttrokken aan de buitenlucht die aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de airconditioning met warmtepomp van de airco een zeer hoog rendement (C.O.P.) kan hebben. Soms zelfs van maar liefst 400%. Deze optie maakt het gebruik van een airconditioning vrijwel het gehele jaar rendabel. Met een warmtepomp airconditioning kan de CV-installatie in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of kan in de betreffende ruimte een radiator weggelaten worden. Een ander bijkomend voordeel is dat de warmtepomp airconditioning bij inschakeling direct warmte afgeeft.

 

2. Airconditioning met warmtepomp inverter

Starcooling heeft bij bijna alle airco’s de mogelijkheid om te kiezen voor inverter gestuurde airconditioning systemen. De invertertechniek zorgt ervoor dat de airco uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. De inverter airco's stemmen de benodigde koel- en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen-en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel, tochtvrij binnenklimaat. De inverter airco’s zijn uiterst stil en hebben circa 30% lager energieverbruik dan de conventionele split airco's.

 

 

3. Combiwarmtepomp

Het combiwarmtepomp concept, is het energiezuinige alternatief voor de traditionele CV ketel. Het concept is een lucht-/ water combiwarmtepomp welke uw woning of bedrijfspand op eenenergiezuinige manier voorziet van verwarming en warm water en kan gedurende de warme zomermaanden ook nog zorgen voor verkoeling. Het kiezen van het juiste systeem met de juiste capaciteit is van groot belang. U verliest rendement wanneer het vermogen te hoog of te laag is. Het berekenen, installeren en het onderhoud van een airconditioningsysteem is werk voor een erkend installateur. Alleen dan bent u namelijk verzekerd van het hoogste rendement, een ideaal leefcomfort en schone en zuivere lucht.

 

 

Airconditioning aanschaffen

Een airconditioning aanschaffen is niet iets wat u alledaags doet. Een serieuze aangelegenheid. Daarom wilt u ongetwijfeld goed geïnformeerd worden over welke airconditioning systemen er voor handen zijn en welke airco installatie het beste bij uw situatie past.

 

 

Wat u zich moet afvragen bij het aanschaffen van een airconditioning:

01

Gebruik

Wilt u alleen koelen of ook ventileren en/of verwarmen?

02

Afmetingen

Hoe groot is de betreffende ruimte? Gaat het om een woonkamer, slaapkamer, winkel, kantoorruimte?

03

Capaciteit

Welke capaciteit kiest u? Een te groot vermogen leidt namelijk tot tocht, hoge energiekosten en schommelende temperaturen.

04

Lokatie

Waar worden de units gemonteerd? Op de vloer, aan de wand of aan het plafond?

 

Bij Star Cooling zijn wij 15 jaar lang, dag in dag uit, bezig met totaaloplossingen voor klimaatbeheersing binnen ziekenhuizen, kantoorpanden, retailers en bij u thuis.

 

Geheel afhankelijk van uw wensen denken we met u mee over de geschikte airconditioning die zorg draagt voor een fijn leefklimaat, een gezonde atmosfeer of de ideale werkomgeving. Bij u thuis, op kantoor, in de winkel of op iedere andere plek waar u de baas wilt zijn over het heersende klimaat.

 

Wacht niet langer en neem direct contact op met een van onze professionals!

 

Direct contact opnemen